Keskin kokusuyla ünlü olan sarımsak beden temizliği açısından oldukça faydalı ve sıklıkla tüketilen otsu bir bitki çeşitidir. Sarımsak Allium cinsindendir. Ayrıca toprağın altında irice bir soğana sahiptir ve bu soğanda kokulu bir yağ bulunmaktadır. Yıllık bir bitki olmasının ötesinde sarımsak, yabani bir ortamda yetişmemektedir. Ülkemizde sarımsak üretiminin en fazla olduğu yer Kastamonu’nun Taşköprü ilçesidir. Bu bölgede yetişen sarımsak “Taşköprü sarımsağı” olarak da anılmaktadır. Taşköprü sarımsağı yaklaşık olarak 1 yıl süreyle saklanabilmekte ve saklanırken de soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulmamaktadır. Sarımsağın bileşiminde iki tane çok güçlü antibiyotik maddesi bulunmaktadır. Sarımsak halk arasında “doğal antibiyotik” olarak da bilinmektedir.