Pırasa

Akdeniz bölgesinde tabii olarak yetişen çok yıllık bir bitkidir. Soğanı çok uzun ve gömlekli olur. Pırasa yazın ürün alınmak için ilkbaharda veya güzün ve kışın ürün alınmak için yazın ekilir. Batı Anadolu'da ekimi yapılan bir kültür bitkisidir.

Pırasa en yaygın sebzelerden biridir. Pırasanın sidik söktürücü niteliği vardır; ayrıca pırasa şurubu göğüs yumuşatıcı bir ilaçtır, öksürüğe iyi gelir. Türkiye'de başlıca iki çeşit pırasa yetiştirilir: 1. kamış pırasası en iyisidir; yenilen sap kısmı (beyaz) 40-50 sm kadardır. Lezzetli ve verimlidir. En çok İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara'da yetiştirilir; 2. kara pırasa'nın yeşili beyazindan çoktur; birincisi kadar lezzetli değildir; daha çok Orta Anadolu ve Denizli taraflarında yetiştirilir. Kışa dayanıklıdır.

Ürünlerimiz
Bize Yazın