Kırmızı Soğan

Taze iken (yeşil soğan) ya da kuru, baş halindeyken (kuru soğan) yenen, bilimsel adı Allium cepa olan soğan Zambakgiller ya da Liliaceae ailesindendir. İspanyol soğanı ya da mor soğan olarak da adlandırılan kırmızı soğan, bir tür soğanı olan sebzedir. Kırmızı, neredeyse mor bir zara ve kırmızı lifli beyaz ete sahip olan kırmızı soğanın Allium cinsinin en çok yetiştirilen türü olduğu düşünülmektedir. Çok hafif, tatlı bir lezzete sahip olan kırmızı soğan Hindistan, Akdeniz ve Ortadoğu’da en popüler soğan türüdür ancak İngiltere’deki en yaygın soğan türü beyaz soğandır. Çocukların çoğu soğanın keskin ve acı tadından hoşlanmazken çoğu yetişkin düzenli olarak kullanır. Kırmızı soğan, diğer soğan çeşitlerinden iki kat daha fazla antioksidan içerir, bu da onları bir anti-enflamatuar beslenmenin ve yaşam tarzının güçlü bir parçası yapar. Kırmızı soğan salatalar, sıcak çorbalar ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılabilir. Sote edildiğinde gerçekleşen lezzetli karamelleşme soğanın yüksek şeker içeriğinden kaynaklanır.

Ürünlerimiz
Bize Yazın