Börülce Nedir?
Börülce, baklagiller familyasından fasulyeye benzer bir tarım bitkisidir. İyi gelişmiş kazık bir köke sahiptir. Tek yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları üç yaprakçıktan oluşan bileşik yaprak şeklindedir. Protein, mineral ve vitamin deposu olan börülce özellikle Ege bölgesinde sık sık tüketilen bir besindir. Kışın kuru olarak tüketilen börülce, yazın ise taze halde pazar tezgahlarında ve market raflarındaki yerini alır.
Börülce Faydaları Nelerdir?
Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar ve böylece kabızlığın giderilmesinde yardımcı olur. Yüksek lifli besinler içerisinde yer alan börülce, tokluk hissi vermesinden dolayı kilo almayı engellemede büyük bir rol oynar. Antioksidanlı yapısından dolayı bağışıklık sistemini güçlendirici ve kanseri önleyici faydaları vardır.