Beyaz Lahana Nedir?
Turpgiller familyasına ait olan Beyaz Lahana, kat kat açılan bir özelliktedir. Ortalama 25 cm büyüklüğe ulaşan lahana, genellikle sıcak yemek olarak hazırlanmaktadır. Turşu ve sarması da oldukça lezzetli olan lahana, sağlık için son derece yararlı olan ve sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilen sebzeler arasına girmektedir. İçerdiği B, E, C vitaminleri bakımından zengin olmasının yanı sıra; demir, kalsiyum ve magnezyum vitaminlerini de içerisinde bulundurmaktadır.
Beyaz Lahana Faydaları Nelerdir?
Beyaz Lahana, kalsiyum, magnezyum, potasyum, diyet lifi açısından zengin bir sebzedir. Tiamin, folat ve C vitamini içerdiği için sağlığa birçok faydası bulunur. Vücut C vitamini üretemediğinden, takviye olarak almak önemlidir. C vitamini, vücuda alınan gıdaların demiri emmesinin yanında yaraların iyileşmesini sağlar. Kolajen de üreterek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir.