Kabak Nedir?
Kabak geleneksel türk mutfağında da, dünya mutfağında da sıklıkla kullanılan ve aşina olunan bir sebzedir. Kabağın bir çok faydası bulunmaktadır, özellikle içerdiği su oranının oldukça yüksek olması ve düşük kalorili olması ile beraber içerisinde bulunan antioksidan, vitamin ve minerallerle de oldukça zengin ve şifalı bir sebze olması en büyük faydalarından biridir. Sağlıklı beslenmeye özen gösteren, diyet ve detoks yapanlar için sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir.
Kabak Faydaları Nelerdir?
Kabak tüketimi vücutta yer alan serbest radikallerin artışını önler. Bu sayede kanserli hücrelerin artışı engellenmektedir. Kabakta bulunan yağ oranı çok düşüktür. Kalbe iyi gelir. İçeriğindeki magnezyum ve potasyum oranları ile yüksel kolesterol de dengelenir.