Barbunya

Barbunya Nedir?

Barbunya besin değeri yüksek bir baklagildir. Türk mutfağında sıklıkla tercih edilen barbunya İtalya, İspanya ve Yunan mutfaklarında da oldukça tercih edilen bir besindir. Barbunya oldukça yararlı vitaminler içermektedir. Fasulye familyasından gelen barbunya sonbahar aylarında hasat edilir. Özellikle kuru barbunya kış aylarında oldukça sık tercih edilmektedir.


Barbunyanın Faydaları Nelerdir?

Barbunya, Kanser hücrelerini engellemenin yanında, kötü kolesterolü düşürücü etkileri, iltihaplanmaları bitirmektedir. Ailesinde kanser teşhisi konulan bireylerin mutlaka tüketmeleri gereken yiyecekler arasında bulunmaktadır. En büyük faydalarından biri kanserli hücrelerin çoğalmasını engellemesidir. Kalp krizi ve inme gibi ciddi
komplikasyonların yaşanmasının da önüne geçmektedir.

 

Ürünlerimiz
Bize Yazın