Bamya

Bamya Nedir?

Bamya, yenilebilir tohum kabuklarıyla tanınan çiçekli bir bitkidir. Kırmızı ve yeşil olmak üzere iki tane çeşidi bulunur. Her ikisinin de tadı aynıdır ve kırmızı olan pişirildiğinde yeşile döner. Biyolojik olarak meyve diye sınıflandırılan bamya, yemeklerde genellikle sebze gibi kullanılır. Pişerken kıvamlanan bir yapıya sahiptir.


Bamyanın Faydaları Nelerdir?

Bamya, mükemmel bir C ve K1 vitamini kaynağıdır. Ek olarak, bamya kalori ve karbonhidrat bakımından düşüktür ve bir miktar protein ve lif içerir. Pek çok meyve ve sebzede protein bulunmaz, bu yüzden bamya da protein bulunması bamyaya bir artı daha sağlar. Yeterince protein yemek, kilo yönetimi, kan şekeri kontrolü, kemik yapısı ve kas kütlesi için faydalarla ilişkilidir.

 

Ürünlerimiz
Bize Yazın