Bakla Nedir?
Bakla, baklagiller familyasına adını veren tek yıllık bir bitkidir. Gıda ve yem bitkisi olarak da tarımı yapılmaktadır. Bakla, Akdeniz ve Türkiye'nin de içinde yer aldığı
güneybatı Asya kökenlidir. Mısır, Fas, İspanya, İtalya, Türkiye, Asya ve Çin'de yaygın olarak üretilmektedir.
Baklanın Faydaları Nelerdir?
Bakla çeşitleri özellikle lif içerikleri ile metabolizmayı hızlandırmaya ve kilo kaybına yardımcı olurlar. Beslenme düzeninizde baklaya yer açmak, bağışıklık sisteminizin
güçlenmesine yardımcı olur ve vücudun kötü kolesterol düzeyini düşürür. Bakla içerdiği insülinle kan şekerini düzene sokar ve böbrek ağrılarını hafifletir,
böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olmaktadır.